Rudolf Steinerin Henkisen tiedon tie -kirjan ohjeita

Kirjoitin alkuvuodesta LinkedIniin artikkelin Rudolf Steinerin Henkisen tiedon tie -kirjan ohjeista henkisen polun tallaajalle. Tuli mieleeni jakaa se tännekin bloginkin puolelle. Steinerin opithan ovat samoja kuin aika lailla missä tahansa nykyaikaisessakin henkisen kasvun valmennuksessa. Itse olen nyt parin vuoden ajan työskennellyt lähes päivittäin Henkisen tiedon tie -kirjan harjoitusten kanssa ja kyllä vain on todettava, että vain otettu lääke auttaa, samoin vain tehty harjoitus vie eteenpäin.
Olepa siis hyvä: Tästä pääset lukemaan artikkelini Self helppiä sadan vuoden takaa

Steiner kirjoitti kirjansa yli sata vuotta sitten, samoin suomennos on vuosikymmeniä vanha, jonka kyllä kieliasussa huomaa. Mutta tavallaan on ihanaa ja omanlaisensa elämys lukea kieltä ja sanoja, jollaista ei nykyään enää kuule missään. Meillä on aika monipuolinen ja vivahteikas kieli! Tietynlainen moraalikäsityskin häivähtää aina aika ajoin Steinerin tekstissä, sitäkin mietin, että nykyään aika moni voi mielensä siitä pahoittaa… Mutta toisaalta kirja ei ole tarkoitettu terapiaoppaaksi, itsekään en masennusaikoina olisi pystynyt sulattamaan kaikkia ”vaatimuksia.” Ja sitten taas toisaalta, kuten mikä tahansa aito esoteerinen tieto, myös Steinerin jakama painottaa sydämen äänen kuuntelua ja kaiken hyväksyntää, ja kehottaa poispäin tuomitsemisesta.

Jos innostut Henkisen tiedon tie -kirjaa lukemaan, annan sinulle yhden kullanarvoisen vinkin: kokeile lukea sitä meditoimalla, voit tehdä sen lähes lause kerrallaan. Ota jokin lause, joka sinulle resonoi ja tunnustele, mistä tuntemuksista, ajatuksista ja vaikutelmista tulet tietoiseksi. Tällä tavoin voit tulla kokeneeksi aivan uudenlaisia asioita, kuin mitä pelkät sanat voivat välittää.

Toinen vinkkini on, että kuten Steinerkin kirjassaan sanoo, tee JOKA PÄIVÄ jotakin. Olkoon se sitten viiden minuutin meditaatio, iltarukous, kävelylenkki, jokin pidempi harjoitus, mitä tahansa itsellesi koetkin sopivaksi, tee se. Joka päivä. Vähänkin on enemmän, kuin ei yhtään. Pitkäjänteisyys ja sitkeys kannattaa!

Kolmas vinkkini on päiväkirjan pitäminen. Kirjoittaminen omista ajatuksistasi ja tunteistasi helpottaa itsereflektiota ja ennenkaikkea se auttaa näkemään omaa matkaasi. Kun luet vuosi sitten tekemiäsi merkintöjä tai viisi vuotta vanhoja, näet, millaisen matkan oletkaan kulkenut, vaikka välillä tuntuukin siltä, ettei mihinkään etene… Luin jostain menestysoppaasta, että tutkitusti kaikki menestyvät ihmiset pitävät päiväkirjaa. Niin piti muuten minun isoäitinikin, joka oli yksi viisaimmista ihmisistä, joita olen tuntenut.

Mielelläni kuulen, millaisia ajatuksia tai kysymyksiä sinulle nousi artikkelista ja/tai jos olet Henkisen tiedon tie -kirjaa lukenut, kommentoi alle!

Kiitos, kun jaat eteenpäin!

Mitä mieltä olet? Kommentoi, niin jutellaan lisää!