Reiki -hoito

Reiki on japanilaisen Mikao Usuin 1900 -luvun alussa kehittämä energiahoitomenetelmä, jossa hoitaja kanavoi universaalia elämänenergiaa hoidettavan kehoon ja sitä kautta poistaa energiatukoksia. Reikillä ja muilla energiahoidoilla on saavutettu myös fyysisissä ongelmissa tuloksia. Alaa ovat tutkineet mm. William Bengston, Pauliina Aarva, D.J. Benor, K.S. Cohen ja monet, monet muut, fysiikan tohtori Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin antaa varsin hyvän kattauksen aiheesta ja siitä tehdyistä tutkimuksista. 


”Sinä päivänä, kun tiede alkaa tutkia aineettomia ilmiöitä, se edistyy yhdessä vuosikymmenessä enemmän kuin kaikkina aikaisempina olemassaolonsa vuosisatoina. Ymmärtääkseen maailmankaikkeuden todellista luonnetta, pitää ajatella asioita energian, taajuuksien ja värähtelyn kautta.” 
Nicola Tesla (1856-1943)

Bengstonin menetelmää on tutkittu viidessä eri yliopistossa kymmenessä kokeessa ja sen teho on todistettu mm. hiirillä, jotka paranivat aggressiivisesta rintasyövästä. Bengstonin tutkimuksista voidaan myös päätellä, että usko menetelmään ei ole välttämätön, vaan menetelmään uskominen voidaan jopa unohtaa. 
Myöskään reiki ei liity mihinkään kulttuuriin tai uskontoon eikä siihen liity tarvetta uskoa mihinkään uskomusjärjestelmään. Reiki on henkisen kasvun menetelmä, jossa opitaan elämän energian kanavoimista oman kehon läpi. Hoitaja saa henkilökohtaisen vihkimyksen energian välittämiseen, joka on voimassa koko eliniän.
Reikihoito useimmiten koetaan rentouttavana, parantavana, rauhoittavana ja tasapainoittavana. Myös fyysisiin kipuihin voi saada apua reikistä. 
Reikihoidossa hoidettava istuu tuolilla tai makaa hoitopöydällä ja hoitaja kuljettaa käsiään joko hoidettavan kehoa kevyesti koskettaen tai ei ollenkaan koskettaen.
Reikihoitoa voi myös tehdä etänä siten, että hoidettava ja hoitaja ovat fyysisesti eri paikoissa. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: