EKSPRESSIIVISEN TAIDETERAPIAN ETÄKURSSI 

Ekspressiivinen taideterapia on 1970-luvulla USA:ssa alkunsa saanut kehollinen, aistinen, taiteen tekemistä työkaluna käyttävä menetelmä omien tunteiden tutkiskeluun, paremman itsetuntemuksen saavuttamiseen ja oman keho-mielikokonaisuuden ymmärtämiseen. Voit lukea siitä menetelmänä lisää täältä.

Tule mukaan kurssille olemaan omien tunteidesi ja aistimustesi kanssa, tutkimaan taiteen tekemisen voimauttavaa vaikutusta, tiedostamaan ja muuntamaan alitajuisia uskomuksiasi, jotka eivät enää palvele hyvinvointiasi ja vahvistamaan yhteyttä omaan sisäiseen viisauteesi!
Jos tarvitset henkistä tukea jaksamiseen, jonkinlaista ”henkireikää” arkeen, tämä kurssi voi tarjota juuri sellaisen.

Tämä ryhmä vaatii sitoutumista, ennen kaikkea työskentelyyn. Tapaamiset ovat livenä, joten tulethan tapaamiseen sovitusti ja varaat ajan työskentelylle siten, että saat olla rauhassa ja keskittyä. 

Työskentely koostuu oman kehon kanssa työskentelystä, mielikuvamatkoista, liikkeestä, kuvan tekemisestä, kirjoittamisesta sekä soveltuvilta osin myös NLP-harjoituksista.
Jokainen osallistuja tekee harjoitukset sellaisella tavalla, kuin pystyy, ei ole mitään päämääriä, joihin tulisi päästä vaan jokaisella on omanlaisensa tapa tehdä ja omanlaisensa prosessi.
Osallistuaksesi sinun ei tarvitse osata mitään, eikä pyrkiä mihinkään. Mitään taiteellisia taitoja tai taipumuksia tai muita ennakkotaitoja et tarvitse, halu tekemiseen riittää. 

Työskentely toteutetaan Zoom-sovelluksen kautta, tarvitset siis toimivan internetyhteyden, sekä älypuhelimen tai tietokoneen, jonka kautta liittyä mukaan. Työskentelyssä on tärkeää, että jokaisen ääni tulee kuulluksi myös kirjaimellisesti, joten tarvitset toimivan mikrofonin ja videovalmiuden (yleensä nämä älypuhelimissa ovat olemassa).
Puhelimeen saatat joutua lataamaan sovelluskaupastasi maksuttoman Zoom-sovelluksen.

Tarvitset:

 -Paperia (mahdollisimman isokokoista kuvan tekemiseen, vähintään A3, esim. remonttipaperi on edullista ja sitä on rullassa PALJON!, joskus voit kokeilla maalata vaikka sanomalehtipaperille…. sekä muutamia arkkeja n. a4 -kokoista paperia, nämä voi aivan hyvin myös leikata isommista tai ihan tavallinen kopiopaperikin käy) esim. tällainen on jo todella hyvälaatuinen paperi tähän työskentelyyn. 🙂 


-lasten sormivärit  tms., paperivalinnastasi riippuen myös akvarellit, peitevärit tms. maalit käyvät. (Itse käytän  mieluiten näitä Ocaldon Ready Mixejä, ne ovat myös hyvin riittoisia) Ehkä haluat varata myös jotain maalausvälineitä, vaikka vallan mainiosti voit maalata koko kurssin läpi myös pelkästään sormin. Voit kokeilla esim. rutistettuja paperin/muovin/folion/kangaspaloja, superlonsienenpaloja, voit kokeilla myös paperi/hamppunarua, puutikkuja/syömäpuikkoja, pahvin/kartonginpaloja, pientä palloa, lasikuulia…… Monenlainen käy ja voi inspiroida, mutta välttämättä et tarvitse muuta kuin omat sormesi. 🙂

väriliidut (esim. lasten öljypastelliliidut käyvät hyvin) itse tykkään esimerkiksi näistä. Tarkista, että liidut eivät ole vesiliukoiset.

-kynän ja paperia kirjoittamiseen (myös päiväkirja sopii tähän)

-hiukan tilaa keholliseen työskentelyyn ja kuvan tekemiseen (haluat ehkä suojata ympäristöäsi/pöytä/lattiapintaa), sekä työskentelyn ajan rauhallista aikaa ilman häiriöitä

Kannustan lämpimästi pitämään kurssiprosessin ajalta päiväkirjaa, se auttaa kurssin lopussa muistamaan läpikäymiäsi asioita ja tekemiäsi havaintoja, joiden pohjalta on hyvä tehdä yhteenveto kurssin päätteeksi.

Klikkaa alta ja ilmoittaudu mukaan! Jos juuri nyt ei ole alkamassa kurssia (näet tiedossa olevat päivämäärät alta), voit jättää yhteystietosi silti, niin ilmoitan sinulle ensimmäisten joukossa, kun seuraava kurssi on alkamassa!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!
T: Sanna