Osallistujien kokemuksia

Alla on otteita kurssilaisteni antamista palautteista, joissa he kertovat kokemuksistaan. Olen tarvittaessa jättänyt pois tarkkoja yksityiskohtia, jotta kenenkään henkilöllisyys ei paljastu, samasta syystä palautteet ovat myös nimettömiä.
Päivitän kokemuksia lisää säännöllisen epäsäännöllisesti.

”Sannalle:
Kiitos tästä kurssista. Kun tulin tänne, en oikein odottanut mitään ja pelkäsin, että itsensä ilmaiseminen ryhmässä olisi ahdistavaa. Kertaakaan en ole ollut ahdistunut vaan kurssilla on alusta asti ollut todella vapautunut ja lämmin tunnelma. Tämä kurssi on tuonut todella paljon minulle ja olen kiitollinen, että olen saanut olla mukana. Olet aivan huippu opettaja ja ymmärryksesi ja lämpösi on sädehtivää! Teet tärkeää työtä! Toivottavasti tapaamme vielä 🙂 ”

”-Kiitos mainiosta ryhmästä!
-Sisällöt olivat monipuolisia, kiinnostavia ja oli myös mukavaa, että jotkut asiat toistuivat
-Hyvä ilmapiiri ja ryhmähenki saivat itsestä esiin uusia puolia ja rohkaisivat ujoakin osallistumaan
-Menetelmä toimii 🙂
-Sain takaisin ”kadotettua” luovuutta
-Joka kerran jälkeen oli hyvä ja rennompi olo, ja se harmitti, kun ei aina päässyt mukaan
-Kiitos hyvälle ja lämpöä säteilevälle vetäjälle!”

”Kiitos mahtavasta kurssista. Kurssi vastasi yli odotusteni vaikka en oikein osannut odottaa mitään. Mieleni oli aina tunnin jälkeen levollinen ja parempi kuin sinne tultaessa. Yllätyin kuinka toimivia menetelmät olivat ja mitä uusia puolia ja asioita löysin itsestäni. Maalauskerrat olivat kivoimpia. Kiitos! Olet taitava työssäsi! :)”

”Kiitos ihan mahtavasta syksystä! Onnistuit jotenkin kutittelemaan luovuutta esiin sellaisella tavalla, että se tulee yllättäen ja takavasemmalta. Tästä ryhmästä muodostui eräänlainen henkinen sijaiskoti.”

”Suuri kiitos sinulle ja ryhmälle turvallisesta ja silti sopivasti haastavasta tilasta, jossa opetella itseään uusien asioiden kautta.”

”Kurssi alkoi hyvänä ajankohtana ja oli aika löytää itsensä ilmaisun kurssilta. Niin kävi ja tutustuin kivoihin ihmisiin.
Kohtaamisten syvyys ei merkitse aina useita tapaamiskertoja vaan yksikin voi antaa paljon.
Taidetta/kuvan tekemistä oli ja ”luomistyö” oli palkitsevaa, eihän tietoinen mieli ollut aina mukana kuvan muodostuksessa. Jakaminen oli innostavaa ja selkeyttävää.
Kiitos, lämpöä ja Valoa Sinulle”

”Taideilmaisukurssi on ollut aivan ihana. Olen joka kerralla viihtynyt hyvin ja lähtenyt hyvillä mielin kotiin. Kurssiin liittyvät tehtävät ovat olleet monipuolisia, on ollut hienoa päästä ilmaisemaan itseään niin monilla eri tavoilla. Ryhmän ilmapiiri on ollut salliva ja turvallinen ja kurssin rakenne on suunniteltu hyvin toimivaksi. Kaikki ovat voineet ilmaista itseään sillä tavalla kui itsestä tuntuu hyvältä, on ollut ihanaa kun ei ole ollut mitään sääntöjä/odotuksia oman olemisen & tekemisen suhteen.
Kurssi on antanut minulle paljon, kiitos  🙂 ”

”Mukavalta tuntui virittely ennen kuvan luomista ja se että kuvaa tarkasteltiin useasta kulmasta. Luova intuitiivinen kirjoittaminen lisäsi kuvan ilmaisua.
Monimuotoinen kokonaisuus jossa toimivat ääni, väri ja liike yhdessä.
Lämmin kiitos Sinulle”

”Kurssi on ollut mielenkiintoinen illan pituus riittävä, vaikka aika on mennyt aina hyvin nopeasti. Tekemiset illan aikana yllättää ja saa itsensä hämmästymään tuloksesta.
Olet nähnyt paljon vaivaa iltojen eteen ja onnistumiseen.”

”Harjoitteet olleet hyviä, mieltäavaavia ja omaa toimintaa haastavia. Erityisesti parityöskentely on haastanut ja lisännyt näkemystä muunlaisista tavoista toimia.
Kurssilla on hahmottunut selkeämmin omia luonteenpiirteitä. Osa luonteenpiirteistä on avannut silmiä ja auttanut ymmärtämään omaa käytöstä. Olen myös oppinut hyväksymään asiat paremmin ja vapautunut kontrollin pitämisestä.
(…)olet hyvin aina ohjeistanut, että jokainen voi kertoa juuri sen mitä haluaa ja olla osallistumatta halutessaan.
Kiitos kannustavasta, iloisesta, inspiroivasta ja sallivasta kurssista!”

”Kurssi on ollut kiva. Tulin kurssille, koska kaipasin arkeen jotain luovaa, mutten tiennyt mitä. – On toiminut tähän tarpeeseen oikein hyvin ja olen päässyt tekemään paljon kaikenlaista. Joka kerran jälkeen olen lähtenyt täältä pää tyhjänä työasioista, mitä hainkin.”

”Sisältö oli mukavan erilainen ja luova, paikalle ei pysähdytty.
Liike yhdistyi värien käyttöön hyvin luontevasti ja opettajan tyyli ja tapa toimia oli mukavan salliva ja lämmin. Pedagoginen ote oli oikein hyvä ja osallistaminen toimi luontevasti.
Osallistujilla oli iloinen meininki eikä turhaan pidätelty.
Värien käyttöä olisin toivonut hiukan enemmänkin.
Tuntien alkuosan liikkunnaliset harjoitteet olivat todella hyviä ja irtauttivat sopivasti kangistuneista kaavoista, ajatuksista sekä myös lihasjumeista 
Kiitos erinomaisesta kurssikokonaisuudesta!”

”Aivan mahtavaa, ihanaa, rentoa, hauskaa, ajatuksia herättävää! Ehkä jonkinlaisia odotuksia oli kurssin alkaessa, ja ne kaikki ylittyivät roimasti. Monipuolista itsensä ylittämistä. Tuntuu, että syksy on mennyt tosi nopeasti ja harmittaa, että koht kurssi jo loppuu, mutta oikeastaan juuri tällaisena sen on todella hyvin ns. käsiteltävissä oleva prosessi. Ei jää hahmottomaksi.
On tuntunut hyvältä saada hetki viikosta aikaa itselle, minkä on jakanut näiden tuiki tuntemattomien, aivan ihanien ihmisten kanssa. Ilmapiiri on ollut avoin, hyväksyvä ja arvostelematon. Ohjaaja on vienyt porukkaa mukavasti eteenpäin, muistuttaen ettei täällä suoriteta, eikä ole oikeita tai vääriä tapoja toimia. Se on ollut vapauttavaa.
Loppukeskustelujen hiljaisuus on välillä tuntunut kiusalliseltakin, mutta yleensä se on ollut tärkeää aikaa saada käydä ajatuksia läpi eikä hiljaisuus ole lopulta haitannut. Omia lemppareita ovat olleet työskentelyt, joissa muut tekevät toistensa töihin lisäyksiä, lahjoja. Niitä on ollut myös todella mukava antaa  KIITOS!”

”Ihana kurssi, kovasti harmittaa että en päässyt kuin muutaman kerran osallistumaan.
Ihania ihmisiä täällä ja uskon että sinun ja kurssin luonne (eli aihe) sai ihmiset ihanan avoimiksi”

”Kurssi on ollut antoisa, en osannut odottaa mitään kun minula ei ollut mitään käsitystä.
Kannatti tulla.
Kuvien tekeminen on ollut ihanaa ja lahjojen saaminen lapuilla vasta olikin ihanaa :)”

”Halusin jotain uutta löytää ehkä itsestäni.
Kurssin metodit ovat olleet mielenkiintoisia. Kiitos kirjallisesta materiaalista.
Kiitos kurssista!”

”Tulin herättelemään omaa luovuutta ja leikkisyyttä, rohkeutta ilmaisemaan itseäni.
Kiitos tsemppaamisesta ja kärsivällisyydestä.
Tekemisen ajat välillä liian lyhyitä (mun mielestä  ) mut olen hyvin oppinut kestämään oman keskeneräisyys ja luovuus (khehehe…  )
Mut kiitos paljon  ”

”Vapaus, auki silmät, korvat, mielenkiintoisuus. Jäänyt mieleen kaikki 7 kertaa. Oli hyvää, että kaikki kurssin tunnit olivat erilaiset.”

”Kiva kokeilla eri luovuuden muotoja ja vapauttaa samalla omaa luovaa leikkijää sisällään.”