Hyvän olon olohuone

Täältä löydät kaikenlaisia harjoituksia ja muita juttuja tukemaan omaa hyvinvointiasi.

Maadotus
Maadotus, maayhteys on yksi kaupunkiasujan isoimmista haasteista. Me kävelemme kumipohjaisissa kengissä katkaisten yhteytemme Maahan. Niinpä meidän on hyvä aika ajoin uudistaa yhteytemme, jotta elämänvoima pääsee virtaamaan vapaasti. Ja tähänhän ei tarvitse uskoa, voit kokeilla ja katsoa, mitä tapahtuu!
* Kävele paljain jaloin maassa aina kun voit.
* Hengitä syvään, sulje silmäsi, kuvittele, miten jalkapohjistasi kasvavat juuret syvälle maan kuoren sisään, aina maapallon keskipisteeseen saakka. Kun olet saanut kasvatettua juuret, tunne, miten Maaäidin lempeä, mutta voimakas energia nousee juuriasi pitkin jalkoihisi ja jalkojesi kautta koko kehoosi aina päälaelle saakka ja siitäkin ylöspäin. Kun olet valmis, kiitä ja sulje yhteys päälakesi yläpuolelta jollakin sellaisella tavalla, joka itsellesi symboloi sulkemista, esimerkiksi heilauttamalla kätesi päälakesi yläpuolella puolelta toiselle.
* Ruskea väri edesauttaa maadottumista. Ruskea sohva voi olla niin mukava, että sieltä voi olla vaikea nousta ylös, ruskeat housut sen sijaan tukevat maadottumista mukavasti. Samoin tietysti kengät ja muukin vaatetus.

Hengitys
Hengitys on yksi nopeimmista ja tehokkaimmista stressinhallintakeinoista. Sen tehoa on tieteellisestikin tutkittu ja todettu, että tietoisesti hengittäminen auttaa todella moneen asiaan, mm. verenpaineeseen ja stressiin.
* Hengitä syvään sisään ja syvään ulos, niin hitaasti kuin pystyt ja niin syvään kuin pystyt. Sisäänhengityksellä huomaa, miten palleasi suurentuu sen täyttyessä ilmalla, uloshengityksellä huomaa, miten vatsasi litistyy, kun työnnät ilmaa ulospäin.
* Halutessasi voit tehostaa hengitysharjoitusta visualisoimalla uloshengityksen mukana hengittäväsi kehostasi ulos kaikki huolet, murheet, stressin ja sisäänhengityksellä voit ottaa sisään kehoosi universaalia Korkeinta Puhtainta elämän energiaa. Tee tätä niin kauan, kunnes tunnet, miten koko kehosi on puhdas ja raikas. Mitä useammin harjoittelet, sitä nopeammin harjoitus alkaa tehota.